Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

 


Προκήρυξη Δ.Π.Μ.Σ “Διαχείριση της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση” 2024-2025

Προκήρυξη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025





Τα Τμήματα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών – Οικονομικών Επιστημών (επισπεύδον Τμήμα) , Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ – και η Σχολή Νομικής του Α.Π.Θ. στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών με αριθμό 2/28-11-2022 προκηρύσσουν από είκοσι (20) έως σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση» το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Master of Science (MSc.) στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση.

H διάρκεια σπουδών ορίζεται σε τρία (3) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης, ήτοι δύο εξάμηνα παρακολούθησης μαθημάτων, και ένα για την εκπόνηση και συγγραφή της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας ή την πραγματοποίηση Διπλωματικής Πεδίου/Πρακτικής Άσκησης (Δ.Π./Δ.Α.).

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν την υποχρέωση (α) να συμμετέχουν ανελλιπώς και να αξιολογηθούν σε οκτώ (8) μαθήματα, και (β) να εκπονήσουν, υπό την εποπτεία συμβούλου καθηγητή, μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία περίπου 10.000 – 15.000 λέξεων, την οποία πρέπει να υποστηρίξουν ενώπιον Τριμελούς Επιτροπής Επιλογής Εισακτέων ή πραγματοποίηση διπλωματικής πεδίου/πρακτικής άσκησης υπό την εποπτεία επιβλέποντος ή εντεταλμένου για το σκοπό αυτό στελέχους του Φορέα όπου θα υλοποιηθεί η διπλωματική πεδίου.

Για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης.

Για το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1Rk49TS-GVDolJyWnHOVUzVgHvX8yYOqE9nSMBpQC6Ig/edit στην Γραμματεία του Προγράμματος, έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ (τηλ.2310-996484 ή ηλεκτρονικά στο: taggelik@auth.gr).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Δ.Π.Μ.Σ.  


Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024


Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα τριών θέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ και ΤΕ στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1/2024


    







ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1/2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 73 ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Δ.ΥΠ.Α.)

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr) και του ΑΣΕΠ η Προκήρυξη 1/2024 της Δ.ΥΠ.Α. (ΦΕΚ 38/28.08.2024 τ. Α.Σ.Ε.Π.), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα τριών (73) συνολικά θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για τις μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία πρέπει να υποβάλουν αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr από τη Δευτέρα 9/9/2024 έως και Τετάρτη 18/9/2024 και ώρα 23:59 μ.μ., ακολουθώντας τη διαδρομή:

gov.gr -> Εργασία και ασφάλιση -> Απασχόληση στον δημόσιο τομέα -> Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτών της ΔΥΠΑ ή απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apaskholese-sto-demosio-tomea/proslepse-monimon-ekpaideuton-tes-dupa

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι για την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και των δικαιολογητικών συμβουλεύονται την οικεία Προκήρυξη 1/2024 καθώς και τα αναφερόμενα σε αυτή Παραρτήματα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο πλήρες κείμενο της ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1/2024 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dypa.gov.gr

 

ΦΕΚ ΑΣΕΠ || Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα τριών θέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ και ΤΕ στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης | ΑΣΕΠ Ενημερωτική Πύλη (asep.gr)


          

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Επτά χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων



Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών και Παραρτήματος ΡΟΜΑ, έκλεισε επτά (7) χρόνια λειτουργίας με ημερομηνία έναρξης 01/08/2017.

Πρόκειται για δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και ιδρύθηκαν σε Δήμους και αρχικά χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συνεχίζουν την λειτουργία τους στην νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.


Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης, εργασιακής συμβουλευτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή, καταγραφή και παραπομπή ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Συνεργεί με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων, διοργανώνει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία.


Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες για υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και δέχεται το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για να υποβάλλονται αιτήσεις για τα εξής επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επιδόματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Επίδομα Στέγασης,  Αναπηρικά – Προνοιακά Επιδόματα και Επίδομα Γέννησης .


Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, λειτουργεί Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών το οποίο στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγo μέσω των οποίων προσφέρονται εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Για τις λοιπές δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών έχουν προσληφθεί από 01/08/2019 με σύμβαση έργου 1 ΠΕ Φιλόλογος. Έχουν δημιουργηθεί 2 (δύο) τμήματα μεταναστών/δικαιούχων διεθνούς προστασίας για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού που πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας. Επίσης, μέσω της ΕΕΤΑΑ ΑΕ συνεχίζεται η δράση “Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης στο Κέντρο Κοινότητας και στο Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών” στον Δήμο Θηβαίων. Από τον Ιούλιο του 2024 ξεκίνησε και η λειτουργία Παραρτήματος για παροχή υπηρεσιών  που αφορούν υπηρεσίες στήριξης, ενδυνάμωσης, και κοινωνικής ένταξης σε πληθυσμό ΡΟΜΑ και στελεχώνεται από Κοινωνιολόγο, Παιδαγωγό, Νοσηλευτή, Διοικητικό και Διαπολιτισμικό  Διαμεσολαβητή.


Στα επτά  (7) χρόνια λειτουργίας, το Κέντρο Κοινότητας έχει δεχθεί 13.687 επισκέψεις ωφελούμενων πολιτών που ανήκουν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, όπως: άνεργοι, εργαζόμενοι, ΑμεΑ, άτομα όλων των μορφωτικών βαθμίδων, ΡΟΜΑ, μετανάστες, πρόσφυγες.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών και Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Θηβαίων εδρεύει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας) τέρμα οδού Μακαρίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή τις ώρες από 8.00 έως 16.00.


 

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και τηρείται το Απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.


 

Τρόποι Επικοινωνίας:



  Προκήρυξη Δ.Π.Μ.Σ “Διαχείριση της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση” 2024-2025 Προκήρυξη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών για το ...