Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

 


Προκήρυξη Δ.Π.Μ.Σ “Διαχείριση της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση” 2024-2025

Προκήρυξη θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2024-2025





Τα Τμήματα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών – Οικονομικών Επιστημών (επισπεύδον Τμήμα) , Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ – και η Σχολή Νομικής του Α.Π.Θ. στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών με αριθμό 2/28-11-2022 προκηρύσσουν από είκοσι (20) έως σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση» το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Master of Science (MSc.) στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης της μαζικής μετανάστευσης και πληθυσμών σε κίνηση.

H διάρκεια σπουδών ορίζεται σε τρία (3) διδακτικά εξάμηνα πλήρους φοίτησης, ήτοι δύο εξάμηνα παρακολούθησης μαθημάτων, και ένα για την εκπόνηση και συγγραφή της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας ή την πραγματοποίηση Διπλωματικής Πεδίου/Πρακτικής Άσκησης (Δ.Π./Δ.Α.).

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν την υποχρέωση (α) να συμμετέχουν ανελλιπώς και να αξιολογηθούν σε οκτώ (8) μαθήματα, και (β) να εκπονήσουν, υπό την εποπτεία συμβούλου καθηγητή, μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία περίπου 10.000 – 15.000 λέξεων, την οποία πρέπει να υποστηρίξουν ενώπιον Τριμελούς Επιτροπής Επιλογής Εισακτέων ή πραγματοποίηση διπλωματικής πεδίου/πρακτικής άσκησης υπό την εποπτεία επιβλέποντος ή εντεταλμένου για το σκοπό αυτό στελέχους του Φορέα όπου θα υλοποιηθεί η διπλωματική πεδίου.

Για την παρακολούθηση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης.

Για το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1Rk49TS-GVDolJyWnHOVUzVgHvX8yYOqE9nSMBpQC6Ig/edit στην Γραμματεία του Προγράμματος, έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ (τηλ.2310-996484 ή ηλεκτρονικά στο: taggelik@auth.gr).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Δ.Π.Μ.Σ.  


      Πρόγραμμα υποστήριξης στη βιωματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών για εκπαιδευτικούς με μαθητές/τριες πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούν...