Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Θηβαίων: Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου φοράμε κάτι ροζ, γυμναζόμαστε και διώχνουμε μακριά τον καρκίνο!

 


Επειδή η πρόληψη και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού είναι κυρίως γυναικεία υπόθεση, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 μ.μ. φοράμε κάτι ροζ και… την καλή μας διάθεση και γυμναζόμαστε, διώχνοντας μακριά τον καρκίνο!

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει υπαίθρια εκδήλωση γυμναστικής με πρόγραμμα αεροβικής και ζούμπα, ειδικά σχεδιασμένο από τις γυμνάστριες Ιουλία Νικολάου και Σωτηρία Καπέλιου.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να έλθετε να γυμναστούμε μαζί, βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας. Γι’ αυτό το συμβολικό «μάθημα ζωής» δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερη τοποθεσία από το Μοσχοπόδι!.

  • Σημείο συνάντησης: Θέατρο Μοσχοποδίου
  • Ημερομηνία: Σάββατο 29 Οκτωβρίου
  • Ώρα: 12:30 μ.μ.

Καρκίνος μαστού: Ενημέρωση, πρόληψη, έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.
Στην Ελλάδα αναφέρονται 7.772 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι μία στις επτά γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση αποτελεί μια φυσική ασπίδα προστασίας, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής νόσου.


Δράση με στόχο την παρουσίαση καλών πρακτικών για την ένταξη στην αγορά εργασίας από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19/04/2024, ώρα...