Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

«Πως θα προφυλάξουμε τα παιδιά μας, πως θα τα καθοδηγήσουμε, πως θα τους παρέχουμε ασφάλεια και θα τους μιλήσουμε για τους κινδύνους που παραμονεύουν» Δράση των στελεχών του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας.








Την Πέμπτη 06/02/2020, και ώρα 11:00π.μ, στο χώρο του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας, τα στελέχη του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών- ΚΕΜ σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) «SolidarityNow», πραγματοποίησαν δράση με θέμα :

«Πως θα προφυλάξουμε τα παιδιά μας, πως θα τα καθοδηγήσουμε, πως θα τους παρέχουμε ασφάλεια και θα τους μιλήσουμε για τους κινδύνους που παραμονεύουν»,

 Η δράση απευθυνόταν σε μητέρες πρόσφυγες και στα παιδιά τους, παρέχοντας ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την ανατροφή ανηλίκων σε καθεστώς μετανάστευσης.
 Καθώς και για το ρόλο του γονέα στην προετοιμασία του παιδιού για την αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας προέκυψαν θέματα προς συζήτηση που αφορούσαν τον γονεϊκό ρόλο, και τα παιδιά μοιράστηκαν τις απορίες τους σχετικά με τους κανόνες ασφάλειας που τους δόθηκαν.


Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε πλαίσιο του Yποέργου 2 με τίτλο: «Λοιπές δράσεις για τη λειτουργία του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» με MIS:5002825 που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
















Δράση με στόχο την παρουσίαση καλών πρακτικών για την ένταξη στην αγορά εργασίας από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19/04/2024, ώρα...