Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

120 δόσεις: Παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου - Στα 20 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία δόση.
Ετσι, η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία παρατάθηκε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, δίνοντας έτσι σε ακόμη περισσότερους την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους πριν ξεκινήσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Ελάχιστη μηνιαία δόση τα 20 ευρώ στη νέα ρύθμιση χρεών. Στόχος του υπουργείου είναι να κάνει σαφές στους φορολογούμενους πως το μέτρο δεν είναι στο διηνεκές, αλλά έχει ημερομηνία λήξης, ώστε όσοι ενδιαφέρονται να σπεύσουν και να κάνουν αίτηση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν μπει ως τώρα περίπου 510.000 οφειλέτες στη ρύθμιση, κάτι που σημαίνει ότι, από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, έγινε χαμός στο Taxis, με τις οφειλές, που έχουν ρυθμιστεί να ξεπερνούν (μαζί με τις προσαυξήσεις) τα 3 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών μετά και την απόφασή του για την παράταση εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης των 120 δόσεων. Μέχρι τις 27.09.2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ. Πράγματι, η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως: Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ. Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%. Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα. Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών. Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της. Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας. 
Προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από τις 5.9.2019, το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τη χορήγηση παράτασης για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι και τη Δευτέρα 7.10.2019.
Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.
 Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία θα συνεχιστεί υποβολής νέων αιτήσεων και περιλαμβάνει τρία βήματα, ως εξής:
BΗΜΑ 1:
Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου/συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.
Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος έως την νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε λίγο κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.
ΒΗΜΑ 2:
Προσδιορισμός/επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές, πριν και μετά τον επανυπολογισμό.
ΒΗΜΑ 3:
Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος/συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ρύθμιση.
Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων, οι ασφαλισμένοι /συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα, μέχρι την ημερομηνία της παράτασης, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και, στη συνέχεια, να ολοκληρώσουν τα δύο επόμενα βήματα, μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Δράση με στόχο την παρουσίαση καλών πρακτικών για την ένταξη στην αγορά εργασίας από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19/04/2024, ώρα...