Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α21 - Πότε θα πληρωθεί η γ δόση - Τι ισχύει με τις εκπρόθεσμες αιτήσεις.



Μετά τις 14:00 της 16ης Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.
Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.
Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου.
Ενόψει της επικείμενης καταβολής, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν έως την ερχόμενη Τρίτη τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα παιδιού.
Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, αλλά δεν έχουν υποβάλει φετινή φορολογική δήλωση, μέχρι σήμερα, καλούνται να την υποβάλουν εγκαίρως, μέχρι τις 16 Ιουλίου, ώστε να εκκαθαριστεί το επίδομα παιδιού με βάση το εισόδημα του 2018.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.
Όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική δήλωσή τους, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους, αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται.


Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...