Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Υποβολή Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για τις Προνοιακές Παροχές Αναπηρίας του Δήμου Θηβαίων από την ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξη με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων», με MIS:5002825.





Η ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξη με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» με MIS:5002825 στο οποίο λειτουργεί Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αιτήσεις προνοιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων μέσω του ΟΠΕΚΑ.


 Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη για:
· αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά.
· αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ.
· αιτήσεις που αφορούν σε δικαιούχους οι οποίοι έχουν γνωμάτευση σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτα για παράταση.


Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος πρέπει :
1) να προσκομίζει έγγραφο απόδοσης ΑΜΚΑ ή να γνωρίζει το ΑΜΚΑ του.
2) να προσκομίζει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
3) να προσκομίζει φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας τραπεζικού λογαριασμού (τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.), με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τον δικαιούχο της προνοιακής παροχής (ανεξαρτήτων σειράς).
4) αν είναι αλλοδαπός, πρέπει να προσκομίσει και άδεια διαμονής.
5) αν υποβάλλει την αίτηση τρίτο πρόσωπο (γονέας, εκπρόσωπος, δικαστικός συμπαραστάτης κτλ) πρέπει να προσκομίζει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο, ταυτότητα και ΑΜΚΑ του ωφελούμενου, καθώς και τα αντίστοιχα έγγραφα του εξουσιοδοτημένου ατόμου.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των κατοίκων του Δήμου Θηβαίων υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων που εδρεύει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας) τέρμα οδού Μακαρίου και λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα -Παρασκευή τις ώρες από 8.00 έως 16.00.


Τρόποι Επικοινωνίας:







Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...