Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Ένταξη στο μητρώο του ΟΑΕΔ και για ανέργους χωρίς μόνιμη κατοικία


Δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, θα έχουν εφεξής και ομάδες του πληθυσμού που εώς τώρα δεν μπορούν να αποδείξουν το μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, τέτοιο δικαίωμα αποκτούν άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες και κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.


Ανά κατηγορία πολιτών, απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

Για τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες:
Βεβαίωση δομών προσωρινής φιλοξενίας ή βεβαίωση διαμονής σε παραχωρημένο ακίνητο ή παραχωρητήριο συμβόλαιο για ανέργους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Για τους αστέγους:
Βεβαίωση διαμονής από Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων / Υπνωτήριο ή βεβαίωση από κοινωνική υπηρεσία ότι ο ωφελούμενος διαβιεί στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή βεβαίωση διαμονής σε ειδικές δομές φιλοξενίας ή σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ή σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή σε Κοινωνικό Ξενώνα Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας.
Για γυναίκες και παιδιά θύματα βίας:
Βεβαίωση φιλοξενίας από ξενώνες προστασίας γυναικών θυμάτων βίας.
Βεβαίωση φιλοξενίας από δομές παιδικής προστασίας για άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.
Για φιλοξενούμενους σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες κλπ) ή δικαιούχους του προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων (ν. 2716/1999): Βεβαίωση από τις αντίστοιχες δομές.Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...