Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη των στελεχών της ενταγμένης στο ΕΠ «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων», με MIS:5002825 στον Ιππικό Όμιλο Θήβας «ΕΦΙΠΠΟΣ».

Τα στελέχη της ενταγμένης στο ΕΠ «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων», με MIS:5002825 σε συνεργασία με τα στελέχη της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων, στις 17 Αυγούστου πραγματοποίησαν στον χώρο του Ιππικού Ομίλου Θήβας «Έφιππος» δράση με θέμα τη δημιουργική απασχόληση των ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας.

Σε συνεννόηση με τη ΜΚΟ SolidarityNow, τα στελέχη των προαναφερόμενων δομών του Δήμου Θηβαίων επισκέφτηκαν τον χώρο του Κέντρου Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας και στη συνέχεια έγινε η μεταφορά των ανήλικων προσφύγων στον χώρο του Ιππικού Ομίλου Θήβας «Έφιππος», όπου δωρεάν παραχωρήθηκε από τον Ιππικό Όμιλο ο χώρος και ο δάσκαλος εκμάθησης ιππασίας.

Τα ανήλικα παιδιά, συζήτησαν με τους εργαζόμενους των προαναφερόμενων δομών του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή τους με τα άλογα και την ιππασία και είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στον Ιππικό Όμιλο με πολύτιμα παραδοσιακά εκθέματα από την Θήβα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...