Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

«Κτίζοντας Σχέση Εμπιστοσύνης με το παιδί μου στα πλαίσια της Ελληνικής Κοινωνίας» Δράση των στελεχών του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας.













Στο πλαίσιο του Yποέργου 2 με τίτλο: « Λοιπές δράσεις για τη λειτουργία του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» με MIS:5002825 που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», τα στελέχη της προαναφερόμενης δομής πραγματοποίησαν την Πέμπτη 15/01/2019, ώρα 11:30, τη δράση με θέμα «Κτίζοντας Σχέση Εμπιστοσύνης με το παιδί μου στα πλαίσια της Ελληνικής Κοινωνίας», σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) «SolidarityNow», στο χώρο του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας. Η δράση απευθυνόταν σε μητέρες πρόσφυγες και είχε ως στόχο να ενημερώσει τον συγκεκριμένο πληθυσμό για τη σημαντικότητα της επικοινωνίας με τα παιδιά και πως ο διάλογος μπορεί να επιφέρει καλύτερη σχέση. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας προέκυψαν θέματα προς συζήτηση που αφορούσαν τη ζωή και την καθημερινότητα των προσφύγων, καθώς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τη γλώσσα και την προσαρμογή τους στην Ελλάδα. Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε προβλήματα που αναδύονται στο σχολικό περιβάλλον.












Δράση με στόχο την παρουσίαση καλών πρακτικών για την ένταξη στην αγορά εργασίας από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19/04/2024, ώρα...