Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΟΑΕΔ: Παράταση σε δύο προγράμματα στην κοινωφελή εργασία - Πότε αναμένονται οι ΚΥΑ.





Ειδικότερα έχει ληφθεί ήδη η απόφαση για 4μηνη παράταση των δύο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία είναι:
- 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας και
- το πρόγραμμα που αφορά 2.082 εργαζόμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής.
Για το πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας η πλειοψηφία των συμβάσεων λήγουν μέσα στον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση.
Οι αποδοχές δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 21,84 ευρώ ημερησίως και φυσικά τα 546 ευρώ καθαρά το μήνα.
Οι ωφελούμενοι εργάζονται στην προστασία των δασικών εκτάσεων της χώρας από πυρκαγιές, αλλά και στη διαχείριση των ήδη καμένων περιοχών προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Επιπλέον με την επίβλεψη των δασαρχείων εκπονούν οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των Δασών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων.


Σε ότι αφορά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τα Κέντρα Υποδοχής η πλειοψηφία των συμβάσεων έχει λήξει και οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας έχει ήδη αποχωρήσει από τον χώρο εργασίας τους.
Για όσους εργαζόμενους έχουν λήξει οι συμβάσεις θα γίνει επανατοποθέτηση.Το λόγω πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.
Η παράταση των δύο προγραμμάτων στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.


Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...