Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Πότε αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 3.000 ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις του «Βοήθεια στο Σπίτι».



Το συντομότερο δυνατό και το πολύ μέχρι τις αρχές του 2019 θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τις 3.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στο Βοήθεια στο Σπίτι.
H υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να λήξει η εργασιακή ομηρία ετών για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν αντικείμενο της συνάντησης που είχαν πριν λίγες μέρες οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με εκπροσώπους των συμβασιούχων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου θα προσληφθούν 3.000 υπάλληλοι στους δήμους όλης της χώρας
Το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ και του υπουργείου έχει ως εξής:
1) Το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των θέσεων που θα διατεθούν για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
2) Εντός του Νοεμβρίου θα σταλεί στο ΑΣΕΠ το επίσημο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση της προκήρυξης
3) Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι η έκδοση της προκήρυξης «το συντομότερο δυνατόν». Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου.
4) Η πριμοδότηση των ήδη υπηρετούντων δεν θα γίνει με έξτρα μοριοδότηση, αλλά θα ενσωματωθεί η εμπειρία στην προκήρυξη
Με σημείο αναφοράς την εμπειρία και τον τρόπο αξιοποίησής της στην προκήρυξη, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδόν ταυτόχρονης έκδοσης δύο προκηρύξεων: Μία για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μία για όσους δεν διαθέτουν.

Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...