Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Έρχεται νέα προκήρυξη για θέσεις «προστατευόμενων» του ΟΑΕΔ


Θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων του Ν. 2643/98 δεσμευτηκε στην ΕΣΑμεΑ ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 13 Ιουλίου με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Η ατζέντα της συνάντησης αφορούσε σοβαρά θέματα του αναπηρικού χώρου, όπως είναι οι νέοι με αναπηρία, το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, η ενσωμάτωση των προτάσεων της ΕΣΑμεΑ στο Στρατηγικό Πλαίσιο για τον ανασχεδιασμό των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η άμεση έκδοση προκήρυξης για τις θέσεις που εκκρεμούν με τον ν.2643/1998, η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό των αναπηρικών οργανώσεων από τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και άλλων ομάδων του πληθυσμού.
Η ΕΣΑμεΑ ζήτησε επίσης: α)να εξεταστεί η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος για τη μη διακοπή των επιδομάτων αναπηρίας όταν τα άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως κατηγορίας και είδους αναπηρίας, απασχολούνται, διότι λειτουργεί ως αντικίνητρο για την ένταξή τους στον κόσμο της εργασίας, β)να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή του άρθρου 13 του ν.4331/2015, αναφορικά με τη διακοπή του προνοιακού επιδόματος σε άτομα με αναπηρία που συμμετέχουν σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, καθώς και γ) η συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, στην Ειδική Επιτροπή των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και στο Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η συνάντηση κρίνεται θετική. Συμφωνήθηκε καταρχάς η παράταση λειτουργίας του Παρατηρητηρίου μέχρι το 2023, καθώς και η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για τους νέους με αναπηρία του υπουργείου από κοινού με την ΕΣΑμεΑ, μέσω ειδικού προγράμματος συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης. Αναφορικά με το παραπάνω πρόγραμμα, ο υφυπουργός τόνισε πως αυτό βρίσκεται ήδη στη φάση της εξειδίκευσης, ενώ η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και για τα υπόλοιπα θέματα όμως η στάση του υπουργού ήταν θετική και δεσμεύτηκε να δώσει πιο οριστικές απαντήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου.
Με το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: "Η ανεργία των ατόμων με αναπηρία ισούται με διπλή αναπηρία. Απαιτείται ευρύς σχεδιασμός από την Πολιτεία, πρέπει τα άνεργα άτομα με αναπηρία από αόρατοι άνεργοι να δίνουν ορατοί πολίτες και να τύχουν συγκεκριμένων μέτρων υποστήριξης για την ένταξη τους στον κόσμο της εργασίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην προκηρύσσονται οι θέσεις του ν.2643 που βρίσκονται στα συρτάρια του εργασίας από το τέλος του 2014".
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός επεσήμανε το "αμείωτο ενδιαφέρον τόσο του υπουργείου όσο και του συνόλου της κυβέρνησης ως προς την συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προκήρυξη των ανωτέρω θέσεων".

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/216898/erxetai-nea-prokiryksi-gia-theseis-prostatevomenon-tou-oaedΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 - 2020: Νέες θέσεις για δωρεάν διακοπές - Εκδόθηκε συμπληρωματική πρόσκληση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 10.08.2019 αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ( ...