Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Εγκαινιάστηκε το “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων”




Ο Δήμος Θηβαίων, ενισχύοντας το Δίκτυο των Κοινωνικών του Δομών, με ρεαλιστικό στόχο, μεθοδικό προγραμματισμό και εκμεταλλευόμενος κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, ίδρυσε το “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων”, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.

Τον Αγιασμό της νέας δομής τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Μιχαήλ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, ενώ την εκδήλωση, εκτός από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύη του Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Καρέλλας και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας κα.Φανή Παπαθωμά.

Παρευρέθησαν, επίσης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Ντίτορας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Στ. Ελλάδας κ.κ. Ιωάννης Περγαντάς και Γιώργος Αναστασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Μπακομήτρος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Κίτσος, Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σωτήρης Δρένιος, οι Επικεφαλής δημ. παρατάξεων μείζονος & ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Θηβαίων κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής, Ηλίας Τραμπάκουλος και Γιώργος Κατσέλης, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κα Δώρα Προκοπίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Θ. κ. Χάρης Μελετίου, Δημοτικοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι του ΚΕΠΒ Θήβας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Δήμου. 
  
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου, έκανε
την ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα εγκαινιάσαμε μία νέα κοινωνική Δομή, που δημιουργήσαμε αξιοποιώντας ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, με σκοπό τη διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας των πολιτών, που για εμάς ως Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα.
To Κέντρο Κοινότητας, συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Στερεά Ελλάδα 2014-2020” και αποτελείται από την Κεντρική Δομή και το Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών.
Στην Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να ενημερώνονται για όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή και να διασυνδέονται με αυτές. Είναι, δηλαδή, το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δωρεάν για όλους.
Το προσωπικό που στελεχώνει αυτή τη στιγμή το Κέντρο μας αποτελείται από δύο (2) Κοινωνικούς Λειτουργούς και δύο (2) Ψυχολόγους, που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα θα προκηρυχθούν θέσεις για πρόσληψη ενός (1) Διαμεσολαβητή, ενός (1) Νομικού , δύο (2) Φιλολόγων και ενός (1) Κοινωνιολόγου, για τις δράσεις του Κέντρου Μεταναστών. Στην πραγματικότητα από τη μία πλευρά ενισχύσαμε την κοινωνική προστασία από την άλλη δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας”.

 Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων λειτουργεί στο κτίριο της Π.Ε. Βοιωτίας (πρώην Νομαρχία) στο τέρμα της οδού Μακαρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 – 16:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2262028570 & 2262028577 (
Kέντρο Κοινότητας) και 2262028581 & 2262028591 (Κέντρο Ένταξης Μεταναστών). 









Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...