Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018




Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου, σε πρόσφατες δηλώσεις της προανήγγειλε τι ορίζει το πολυνομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, για τους δικαιούχους του ΚΕΑ. Συγκεκριμένα, πως όλοι όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ, και θα τους γίνει χορήγηση κάρτας ανεργίας.
Tο υπουργείο Εργασίας και οι αρμόδιοι φορείς πριν από λίγο διάστημα είχαν παρουσιαστεί αισιόδοξοι ως προς τη συνέπεια στο χρονοδιάγραμα που έχει τεθεί για την 4η αξιολόγηση και τα προαπαιτούμενα που έχουν επιβληθεί γι’ αυτή.
Τότε εκτιμούσαν πως οι υπηρεσίες Πρόνοιας και του ΟΑΕΔ, θα έχουν ολοκληρώσει σύντομα το έργο που αφορά την εγγραφή στο μητρώο του Οργανισμού, όλων των ανέργων που είναι δικαιούχοι για το ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Όπως μάλιστα υποστήριζαν πως μέχρι τον περασμενο Απρίλιο θα είχε πάψει να υφίσταται το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο, αφού ήδη η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο φορέων έχει πραγματοποιηθεί και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.
Εξάλλου είναι μια από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, το 10% των δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπορούν να μετάσχουν σε προγράμματα απασχόλησης που εκπονεί ο ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη ενσωμάτωση έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και αναμένεται να συνεχιστεί.
Τώρα η κ. Φωτίου έρχεται να νομοθετήσει την υποχρεωτική εγγραφή όλων των δικαιούχων του ΚΕΑ στα μητρώα του ΟΑΕΔ.







Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...