Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΚΕΑ: Σε αναμονή για την πληρωμή οι δικαιούχοι


Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(ΚΕΑ): Δεν έγινε η πληρωμή- Σε αναμονή οι δικαιούχοι. Πριν από λίγο σε πρωινή εκπομπή η κυρία Φωτίου δήλωσε ότι εως το βράδυ σήμερα θα μπουν τα χρήματα.287.000 δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι στο “περίμενε”. Τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς ως είθισται από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης.

Τα μηνύματα που φτάνουν στο dikaiologitika news από αναγνώστες είναι χιλιάδες. Οι δικαιούχοι καταγγέλλουν ότι τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν.
Προς το παρόν, ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους παράγοντες για κάποια εμπλοκή ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Όπως μεταδίδε και το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων σήμερα Παρασκευή
Σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018, όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Ο κύριος Τάγαρης πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ δηλωσε.
Το λάθος για την μη πληρωμή του ΚΕΑ απο το απόγευμα της Πέμπτης είναι της ΗΔΙΚΑ καθώς δεν ειχε στείλει τις λίστες για πληρωμή. Στην ουσία η πληρωμή παρότι η απόφαση του Υπουργείου μιλάει για 25/5 μεταφέρθηκε για τις 26/5 αρα τα χρήματα θα ειναι απο σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στους λογαριασμούς οπως δήλωσε ο κύριος Ταγαρης.
Για την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το Α21 δηλωσε οτι δεν θα υπάρχει κανενα πρόβλημα , θα μπορουν να γινουν 10.000 αιτήσεις την ωρα, η πληρωμή θα γίνει τελος Ιουνίου και θα ακολουθήσει η επόμενη τελος Ιουλίου.
ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 - 2020: Νέες θέσεις για δωρεάν διακοπές - Εκδόθηκε συμπληρωματική πρόσκληση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 10.08.2019 αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ( ...