Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2018: Ανοίγουν οι προσλήψεις πυροπροστασίας



Ακόμη και εντός της εβδομάδας θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στη δασοπροστασία, το οποίο αφορά 5.066 θέσεις 8μηνής εργασίας.



Η απαραίτητη δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ έχει ετοιμαστεί και απομένει η έγκριση του ΑΣΕΠ, ώστε να οριστικοποιηθεί το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις σε τεχνικά ζητήματα, είναι εφικτό ακόμα και την Παρασκευή να δοθεί η εκκίνηση της διαδικασίας. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν προκύψουν προβλήματα της «τελευταίας στιγμής», η έναρξη της διαδικασία θα μεταφερθεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα που υπάγεται στην Κοινωφελή Εργασίας της τρέχουσας χρονιάς, θα δίνει την ευκαιρία εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, στο σκέλος της προστασίας των δασών, για οκτώ μήνες. Οι ωφελούμενοι θα αναλάβουν μόνο το σκέλος της αντιπυρικής προστασίας και σε καμία περίπτωση το σκέλος της δασοπυρόσβεσης. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί μέσα από μοριοδότηση των ανέργων που θα υποβάλλουν αίτηση. Στην πρώτη γραμμή θα μπουν οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και όσοι είναι ΑμεΑ.

Για περισσότερα: 





Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...