Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Φωτίου: Εθνικός Μηχανισμός και ΟΠΕΚΑ οι δύο πυλώνες Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Τη δημιουργία των δύο πυλώνων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναφορά στον Εθνικό Μηχανισμό και στον ΟΠΕΚΑ, ανέπτυξε από την Τρίπολη η κυρία Θεανώ Φωτίου.

Στην ομιλία της στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισήμανε τη δομική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους στην κατεύθυνση της ισονομίας, της δίκαιης ανάπτυξης, της διαφάνειας. Η κυρία Φωτίου χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά του Εθνικού Μηχανισμού το γεωπληροφοριακό σύστημα με τρία ηλεκτρονικά μητρώα: ωφελούμενων, Φορέων και Προγραμμάτων. Βάση του Εθνικού Μηχανισμού αποτελούν τα 240 Κέντρα Κοινότητας».

Το νέο εθνικό σύστημα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης είναι όλο ψηφιακό, για να καταργήσει, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό «την ταλαιπωρία, τη γραφειοκρατία, την κομματική «προστασία», τις πελατειακές σχέσεις. Σε κάθε βήμα του διασταυρώνει έξι βάσεις δεδομένων του κράτους, φορολογικές, επιδοματικές κ.λπ., ώστε σε ένα λεπτό ο πολίτης να μπορεί να ξέρει τα δικαιώματά του. Το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί και στους 325 δήμους της χώρας, υπό τον όρο ότι οι κοινωνικές τους υπηρεσίες θα ορίσουν διαπιστευμένους υπαλλήλους προκειμένου να το λειτουργούν. Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αναπτυχθεί το σύστημα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν μόνο δύο Κέντρα Κοινότητας. Στους Δήμους Καλαμάτας και Ναυπλίου».
Ειδική αναφορά πραγματοποίησε η κυρία Φωτίου στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και στην πορεία του, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου. Συνολικά, υπερβαίνουν τις 630 χιλιάδες οι σημερινοί δικαιούχοι του ΚΕΑ, πανελλαδικά. «Στην Πελοπόννησο, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το 6,01 % του πληθυσμού, δηλαδή 34.983 άτομα, με άθροισμα μηνιαίας επιδοματικής ενίσχυσης 3.579,748 €.»
Για περισσότερα:
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/196299/fotiou-ethnikos-mixanismos-kai-opeka-oi-dyo-pylones-koinonikis-allileggyis


Δράση ευαισθητοποίησης κατά του Σχολικού εκφοβισμού(Bullying) στο Γυμνάσιο Βαγίων από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων.

  Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησαν την Δευτέρα 18/12/2023, ώρα...