Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτίου: Τα Κέντρα Κοινότητας συνεχίζουν να προσφέρουν στον πολίτη.
«Πρόκειται για ένα από τα 236 Κέντρα Κοινότητας που ήδη λειτουργούν σε όλη τη χώρα αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά του νέου συστήματος πρόνοιας», σημείωσε η κ. Φωτίου κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.
«Όλοι γνωρίζουν ότι στα Κ.Κ ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα, τις δυνατότητες εργασίας που έχει, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το ΚΕΑ, τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί, για τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα» ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός και πρόσθεσε:
«Τα Κέντρα Κοινότητας είναι ο πυρήνας του νέου ψηφιακού κράτους και ήρθαν για να μείνουν. Δεν είναι για τη φτώχεια, δεν είναι για τους ευάλωτους. Είναι για όλους τους πολίτες που ζητούν την αντιμετώπιση τους από το κράτος με συνθήκες ισονομίας και αξιοπρέπειας. Στις καλές εποχές που ανοίγονται μπροστά μας, στις εποχές μετά τα μνημόνια, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον πολίτη.
Μάλιστα, μέχρι το 2020 ο ρόλος τους θα διευρυνθεί καθώς θα ενισχυθούν με ομάδες εξειδικευμένων λειτουργών για τη δημιουργία 100 Κέντρων Στήριξης Οικογένειας (ΚΣΟΙ), 150 ομάδες Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΟΦΗΛΙ) και 25 επιπλέον Κέντρα Στήριξης Ρομά, τα οποία θα ανέρθουν σε 75».


ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019 - 2020: Νέες θέσεις για δωρεάν διακοπές - Εκδόθηκε συμπληρωματική πρόσκληση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την 10.08.2019 αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ( ...